Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

29.09.2025r. – PONIEDZIAŁEK

śniadanie:

płatki owsiane na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką z indyka, papryką, rzodkiewką, szczypiorem, herbata malinowa (1,6,7)

II śniadanie:

gruszka;

obiad:

zupa ogórkowa z ziemniakami zabielana śmietaną, ryż z białym serem, musem jabłkowym i cynamonem, surówka z marchwi i jabłek, śliwki suszone,  kompot wieloowocowy (1,5,7,8,9,10)

podwieczorek:

tosty zapiekane z masłem ziołowym, szynką, pieczarkami, serem żółtym, pomidorkami koktajlowymi, ketchupem, rukolą, herbata z cytryną i miodem,  jabłko (1,6,7)

 30.09.2025r. – WTOREK

śniadanie:

płatki jaglane na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, cykorią, polędwicą drobiową, jajkiem, papryką, pomidorem,  rukolą, herbata miętowa (1,3,6,7)

II śniadanie:

melon, daktyle (5,8,11)

obiad:

zupa pieczarkowa z makaronem, natką pietruszki, ziemniaki z koperkiem, kotlet schabowy panierowany, surówka z buraczków ćwikłowych, jabłek i cebuli, fasolka szparagowa z masłem, kompot wieloowocowy (1,3,7,9)

podwieczorek:

bułka z masłem, twarożek z owocami,  kawa na mleku, nektarynka (1,7)

01.10.2025r. – ŚRODA

śniadanie:

płatki jęczmienne na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką gotowaną, serem żółtym, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorem, herbata brzoskwiniowa (1,7)

II śniadanie:

maliny, orzechy nerkowca (5,6,7,8,11)

obiad:

zupa grochowa z ziemniakami, koperkiem, kasza jęczmienna, filet indyka zapiekany z żurawiną i pomidorkami koktajlowymi, surówka wielowarzywna, brokuły gotowane z masłem, kompot truskawkowy (1,7,9)

podwieczorek:

racuchy drożdżowe własnej produkcji z jabłkiem i syropem klonowym, herbata z cytryną, banan (1,7)

02.10.2025r. – CZWARTEK

śniadanie:

kasza manna na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką pieczoną z indyka, pastą jajeczną ze szczypiorem, pomidorem, ogórkiem świeżym, herbata ziołowa (1,3,7)

II śniadanie:

marchewka, kalarepa, biała rzodkiew, seler naciowy (9)

obiad:

barszcz ukraiński, makaron z warzywami, filetem kurczaka, serem mozzarella, suszonymi pomidorami, rukolą, surówka colesław, kompot wiśniowy (1,7,9)

podwieczorek:

chałka z masłem, koktajl z mango „lessi”,  gruszka (1,7)

03.10.2025r. – PIĄTEK

śniadanie:

kasza kukurydziana na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką gotowaną, pastą z ciecierzycy z suszonymi pomidorami,  papryką, ogórkiem świeżym, rukolą, herbatka ziołowa (1,7)

II śniadanie:

banan, morele suszone (1,5,6,7,8,11)

obiad:

zupa tajska z makaronem ryżowym i mleczkiem kokosowym, ziemniaki z koperkiem, kuleczki rybne w sosie pomidorowym, surówka z kapusty kiszonej, jabłek, marchewki, cebuli, kalafior z masłem, kompot wieloowocowy (1,3,7,9)

podwieczorek:

chałka z masłem, jogurt naturalny z borówkami, jabłko (1,5,6,7,8,11)

Wyróżniono alergeny zgodnie z listą alergenów stanowiącą załącznik do jadłospisu
Gramatury stanowią załącznik do jadłospisu
Woda niegazowana dostępna na bieżąco w każdej sali
W przypadku braku pełnowartościowego produktu od dostawcy Przedszkole zastrzega sobie prawo do zastąpienia go innym, pełnowartościowym produktem.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Alergeny występujące w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki
Gramatury
Śniadanie

Pieczywo 35 – 45 g
masło 6 g
wędlina/ser żółty 20 g
warzywa surowe dodatek do posiłku
20 – 30 g
napój 200 g
ser biały 60 g
jajko ½ szt.
Owoc 50 – 100 g

Obiad

zupa 200 – 250 g
kotlet 70 g – 80 g
klops 80 g
udko z kurczaka 85 g
gulasz 100 g
mięso w sosie 100 g
ryba 70 g
ziemniaki 100 g
ryż, kasza, makaron 50 g
warzywa gotowane z wody 50 – 100 g
surówki 50 – 100g
naleśniki, kluski, pierogi itp. 200 g
napój 200 ml

Podwieczorek

pieczywo 25 g
masło 3 g
wędlina, ser żółty 15 g
pasty, twarożki 30 g
warzywa surowe dodatek do posiłku 20 g
ciasto 50 – 60 g
owoce 70 g – 100 g
sałatka, surówka 80 g
racuchy 100 g
budyń, jogurt 150 g
kasza 150 g
orzechy, pestki, owoce suszone 5 g
napój 200 ml