Informacja Administratora

Na podstawie art. 13 ust. 1 i 2 Rozporządzenia Parlamentu Europejskiego i Rady (UE) 2016/679 z dnia 27 kwietnia 2016r. w sprawie ochrony osób fizycznych w związku z przetwarzaniem danych osobowych i w sprawie swobodnego przepływu takich danych oraz uchylenia dyrektywy 95/46/WE (ogólne rozporządzenie o ochronie danych), Dz. U. UE. L. 2016.119.1 z dnia 4 maja 2016r., dalej RODO informuję:
1. dane Administratora i Inspektora Ochrony Danych znajdują się w linku „Ochrona danych osobowych”,
2. Pana/Pani dane osobowe w postaci adresu IP, są przetwarzane w celu udostępniania strony internetowej oraz wypełnienia obowiązków prawnych spoczywających na administratorze(art.6 ust.1 lit.c RODO),
3. jeżeli korzysta Pan/Pani z odnośnika na stronie będącego adresem e-mail placówki to zgadza się Pan/Pani na przetwarzanie danych w celu udzielenia odpowiedzi,
4. dane osobowe mogą być przekazywane organom państwowym, organom ochrony prawnej (Policja, Prokuratura, Sąd) lub organom samorządu terytorialnego w związku z prowadzonym postępowaniem,
5. Pana/Pani dane osobowe nie będą przekazywane do państwa trzeciego ani do organizacji międzynarodowej,
6. Pana/Pani dane osobowe będą przetwarzane wyłącznie przez okres i w zakresie niezbędnym do realizacji celu przetwarzania,
7. przysługuje Panu/Pani prawo dostępu do treści swoich danych osobowych oraz ich sprostowania, usunięcia lub ograniczenia przetwarzania lub prawo do wniesienia sprzeciwu wobec przetwarzania,
8. ma Pan/Pani prawo wniesienia skargi do Prezesa Urzędu Ochrony Danych Osobowych,
9. podanie przez Pana/Panią danych osobowych jest fakultatywne (dobrowolne) w celu udostępnienia strony internetowej,
10. Pana/Pani dane osobowe nie będą podlegały zautomatyzowanym procesom podejmowania decyzji przez Administratora, w tym profilowaniu.
zamknij

Jadłospis

10.11.2025r. – PONIEDZIAŁEK

śniadanie:

płatki kukurydziane  na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką gotowaną, pomidorem, papryką, herbata miętowa (1,6,7)

II śniadanie:

mandarynka, orzechy włoskie (5,6,7,8,11)

obiad:

kartoflanka z pomidorami, makaron muszelki z białym serem na słodko, musem jogurtowo-malinowym, marchewka do gryzienia,  kompot wieloowocowy (1,7,9)

podwieczorek:

bułka z masłem, parówka z szynki na ciepło z ketchupem, herbata z miodem, jabłko (1,3,7)

12.11.2025r. – ŚRODA

śniadanie:

płatki orkiszowe na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, schabem pieczonym, jajkiem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorem, herbata owocowa (1,3,6,7)

II śniadanie:

banan, żurawina (5,6,7,8,11)

obiad:

zupa jarzynowa z zacierkami, ziemniaki z koperkiem, kotlet mielony z jajek, natki pietruszki, marchewka mini z masłem i sezamem,  surówka z buraczków ćwikłowych, jabłek i cebuli, kompot wieloowocowy (1,3,7,9)

podwieczorek:

jabłka i wiśnie zapiekane z cynamonem i  kruszonką orkiszową,  herbata z cytryną, mandarynka (1,7)

13.11.2025r. – CZWARTEK

śniadanie:

płatki ryżowe na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, cykorią, szynką gotowaną,   twarożkiem z rzodkiewką,  pomidorem, ogórkiem świeżym, szczypiorem, herbata ziołowa (1,6,7)

II śniadanie:

jabłko, daktyle (5,6,7,8,11)

obiad:

zupa grochowa z groszkiem ptysiowymi i koperkiem, kasza bulgur, filet indyka zapiekany z brokułami i rodzynkami, surówka wielowarzywna, kompot wiśniowy (1,5,6,7,8,9,11)

podwieczorek:

chałka z masłem,  koktajl bananowo - brzoskwiniowy z kefirem, chrupki kukurydziane,  gruszka (1,7)

14.11.2025r. – PIĄTEK

śniadanie:

kasza kukurydziana  na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką z indyka, serem żółtym, papryką, pomidorem, roszponką, herbata owocowa (1,6,7)

II śniadanie:

miks owoców;

obiad:

barszcz biały z jajkiem zabielany śmietaną, ziemniaki z koperkiem, ryba miruna po grecku, kalarepa do gryzienia,  kompot truskawkowy (1,3,4,7,9)

podwieczorek:

chałka z masłem, sałatka wieloowocowa z granatem,  grejpfrut (1,7)

Wyróżniono alergeny zgodnie z listą alergenów stanowiącą załącznik do jadłospisu
Gramatury stanowią załącznik do jadłospisu
Woda niegazowana dostępna na bieżąco w każdej sali
W przypadku braku pełnowartościowego produktu od dostawcy Przedszkole zastrzega sobie prawo do zastąpienia go innym, pełnowartościowym produktem.

Zgodnie z informacjami od producentów użyte produkty gotowe (np. kakao, herbata, dżem, ketchup, koncentrat pomidorowy, produkty z mięsa) mogą zawierać śladowe ilości alergenów: glutenu, mleka łącznie z laktozą, jaj, soi, orzechów, selera i gorczycy.
Alergeny występujące w posiłkach:
  1. Zboża zawierające gluten
  2. Skorupiaki i produkty pochodne
  3. Jaja i produkty pochodne
  4. Ryby i produkty pochodne
  5. Orzeszki ziemne (arachidowe)
  6. Soja i produkty pochodne
  7. Mleko i produkty pochodne
  8. Orzechy
  9. Seler i produkty pochodne
  10. Gorczyca i produkty pochodne
  11. Nasiona sezamu i produkty pochodne
  12. Dwutlenek siarki
  13. Łubin
  14. Mięczaki
Gramatury
Śniadanie

Pieczywo 35 – 45 g
masło 6 g
wędlina/ser żółty 20 g
warzywa surowe dodatek do posiłku
20 – 30 g
napój 200 g
ser biały 60 g
jajko ½ szt.
Owoc 50 – 100 g

Obiad

zupa 200 – 250 g
kotlet 70 g – 80 g
klops 80 g
udko z kurczaka 85 g
gulasz 100 g
mięso w sosie 100 g
ryba 70 g
ziemniaki 100 g
ryż, kasza, makaron 50 g
warzywa gotowane z wody 50 – 100 g
surówki 50 – 100g
naleśniki, kluski, pierogi itp. 200 g
napój 200 ml

Podwieczorek

pieczywo 25 g
masło 3 g
wędlina, ser żółty 15 g
pasty, twarożki 30 g
warzywa surowe dodatek do posiłku 20 g
ciasto 50 – 60 g
owoce 70 g – 100 g
sałatka, surówka 80 g
racuchy 100 g
budyń, jogurt 150 g
kasza 150 g
orzechy, pestki, owoce suszone 5 g
napój 200 ml