Jadłospis
12.11.2024r. – WTOREK
śniadanie:
kasza manna na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką gotowaną, pomidorem, papryką, herbata miętowa (1,6,7)
II śniadanie:
gruszka, orzechy laskowe (5,6,7,8,11)
obiad:
kartoflanka z pomidorami, makaron muszelki z białym serem na słodko, musem jogurtowo-malinowym, surówka z marchwi i jabłek, kompot wieloowocowy (1,7,9)
podwieczorek:
bułka z masłem, pasztetem, ogórkiem kiszonym, herbata z miodem, banan (1,3,7)
13.11.2024r. – ŚRODA
śniadanie:
płatki orkiszowe na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, schabem pieczonym, jajkiem, ogórkiem świeżym, rzodkiewką, szczypiorem, herbata owocowa (1,3,6,7)
II śniadanie:
winogrona, żurawina (5,6,7,8,11)
obiad:
zupa jarzynowa z zacierkami, ziemniaki z koperkiem, filet indyka panierowany, surówka z buraczków ćwikłowych, jabłek i cebuli, kompot wieloowocowy (1,3,7,9)
podwieczorek:
jabłka i wiśnie zapiekane z cynamonem i kruszonką orkiszową, herbata z cytryną, mandarynka (1,7)
14.11.2024r. – CZWARTEK
śniadanie:
płatki ryżowe na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, cykorią, szynką gotowaną, twarożkiem z rzodkiewką, pomidorem, ogórkiem świeżym, szczypiorem, herbata malinowa (1,6,7)
II śniadanie:
jabłko, daktyle (5,6,7,8,11)
obiad:
zupa grochowa z groszkiem ptysiowymi i koperkiem, kasza bulgur, polędwiczki wieprzowe w sosie własnym, surówka wielowarzywna, brukselka z masłem i bułką tartą, kompot wiśniowy (1,5,6,7,8,9,11)
podwieczorek:
chałka z masłem, koktajl bananowo - borówkowy z kefirem, kiwi (1,7)
15.11.2024r. – PIĄTEK
śniadanie:
kasza kukurydziana na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką z indyka, serem żółtym, papryką, pomidorem, roszponką, herbata miętowa (1,6,7)
II śniadanie:
miks owoców;
obiad:
barszcz czerwony z jajkiem zabielany śmietaną, ziemniaki z koperkiem, ryba miruna po grecku, kalarepa do gryzienia, kompot truskawkowy (1,3,4,7,9)
podwieczorek:
chałka z masłem, sałatka wieloowocowa z granatem, jabłko (1,7)
18.11.2024r. – PONIEDZIAŁEK
śniadanie:
płatki kukurydziane na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką gotowaną, pomidorem, ogórkiem świeżym, szczypiorem, herbata malinowa (1,5,6,7,8)
II śniadanie:
jabłko, śliwki suszone (5,6,7,8,11)
obiad:
zupa ogórkowa z ryżem, ziemniaki z koperkiem, jajko na twardo w sosie chrzanowo - musztardowym, surówka z kapusty czerwonej parzonej, jabłek i cebuli kompot wieloowocowy (1,3,5,6,7,8,9,10,11)
podwieczorek:
bułka z masłem, kornetki na ciepło z ketchupem, herbata z cytryną, banan (1,5,6,7,8)
19.11.2024r. – WTOREK
śniadanie:
płatki gryczane na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką pieczoną z indyka, serem białym, rzodkiewką, papryką, szczypiorem, herbata miętowa (1,6,7)
II śniadanie:
melon, daktyle (5,6,7,8,11)
obiad:
barszcz biały z ziemniakami, kasza orkiszowa, szynka duszona w sosie ziołowo – sojowym, surówka z pomidorów i ogórków kiszonych z cebulką, fasolka szparagowa z masłem, kompot wiśniowy (1,3,5,6,7,8,9,10)
podwieczorek:
chałka z masłem, kisiel owocowy własnej produkcji z bakaliami, kiwi (1,5,6,7,8,11)
20.11.2024r. – ŚRODA
śniadanie:
płatki jęczmienne na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, cykorią, schabem pieczonym, serem żółtym, papryką, rzodkiewką, rukolą, herbata z cytryną (1,6,7)
II śniadanie:
koktajl truskawkowo-jogurtowy, ciasteczko zbożowe (1,5,6,7,8,11)
obiad:
zupa pomidorowa z makaronem zabielana śmietaną, ziemniaki, kotlet mielony z mięsa drobiowo-wołowego, mizeria z jogurtem greckim, marchewka mini z masłem i koperkiem, kompot wieloowocowy (1,3,5,6,7,8,9,10)
podwieczorek:
kanapeczki jarskie: pieczywo mieszane z masłem, sałatą, ogórkiem świeżym, pomidorkami koktajlowymi, papryką, kawa na mleku, jabłko (1,7)
21.11.2024r. – CZWARTEK
śniadanie:
kasza manna na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, cykorią, polędwicą drobiową, pastą jajeczną ze szczypiorkiem, pomidorem, papryką, rukolą, herbata cytrynowa (1,3,6,7)
II śniadanie:
winogrona, żurawina (5,6,7,8,11)
obiad:
zupa kalafiorowa z ziemniakami, ryż jaśminowy, kurczak z warzywami w sosie słodko-kwaśnym, surówka colesław, kompot truskawkowy (1,3,5,6,7,8,9,10)
podwieczorek:
chałka z masłem, jogurt naturalny z brzoskwiniami i rodzynkami, mandarynka
(1,5,6,7,8,11)
22.11.2024r. – PIĄTEK
śniadanie:
płatki jaglane na mleku, pieczywo pszenno-żytnie i razowe z masłem, sałatą, szynką gotowaną, pastą z ciecierzycy i pomidorów suszonych, papryką, rzodkiewką, szczypiorem, herbata miętowa (1,6,7,8)
II śniadanie:
banan, orzechy włoskie (5,6,7,8,11)
obiad:
zupa jarzynowa z kaszą bulgur, ziemniaki z koperkiem, ryba miruna panierowana, surówka z kapusty kiszonej, jabłek, marchewki i cebuli, kompot wiśniowy (1,3,4,5,6,7,8,9,10)
podwieczorek:
ciasto „zebra” własnego wypieku, herbata z cytryną, gruszka (1,3,5,6,7,8,11)
Wyróżniono alergeny zgodnie z listą alergenów stanowiącą załącznik do jadłospisu
Gramatury stanowią załącznik do jadłospisu